Italiaanse delicatessen | Trentanove Italiaanse delicatessen | Trentanove Italiaanse delicatessen | Trentanove

Tiramisu vrij vertaald ” til me op”

Tiramisu is nog niet zo’n oude klassieker uit de Italiaanse keuken. Over wie het heeft uitgevonden verschillende de meningen. Maar in geen enkel kookboek dat voor 1960 is uitgebracht wordt het gerecht genoemd. de kenners denken dat het ontstaan van het recept voorkomt uit het recept van Zupa Inglese.

Ingrediƫnten:

500 gr mascarpone

5 eieren

5 el suiker

24 savoiardi (Italiaanse lange vingers),

5 kopjes espresso (afgekoeld),

1 borrelglas :marsala, amaretto of maresquin,

cacao poeder,

Schaal waar de savoiardi mooi in passen.

Bereidingswijze:

splits de eieren, klop de suiker door de dooiers en schep het mengsel door de mascarpone. Zet het mengsel in de koelkast.

Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze luchtig en vouw ze voorzichtig door het mascarpone mengsel.

Giet de koffie in een kom, voeg als u dat lekker vindt een borrelglas van een van de voorgestelde likeurtjes toe en doop de savoiardi per stuk even snel in de koffie en leg ze naast elkaar op de bodem van de schaal.

Tiramisu

schep een laagje mascarpone op de savoiardi en leg hier weer een laagje savoiardi op. sluit af met een laag marscarpone en bestrooi het geheel met de cacao poeder.

Zet de schaal voor minimaal een uur in de koelkast.