Italiaanse delicatessen | Trentanove Italiaanse delicatessen | Trentanove Italiaanse delicatessen | Trentanove

Tiramisu met bosfruit en aardbeien

 

Een lekkere zomerse variant op de klassieke versie van de Tiramisu. Ideaal om te maken als  er voldoende aanbod van aardbeien, bessen en frambozen zijn.

frutti

Ingrediënten: 

500 gr marscapone

5 eieren

5 el kristalsuiker voor door de dooiers en 2 el kristal suiker voor bij het fruit

24 Savoiardi (italiaanse langevingers)

1 borrelglas vin santo

1oo ml water dit mag koolzuurhoudend bronwater zijn.

4 bakjes met rijp bosfruit (bijvoorbeeld bosbes, braam, framboos, blauwe bes)

2 bakjes met aardbeien (proef ze eerst ze moeten lekker zoet zijn).

Voor de garnering  1 bosje munt

bereidingswijze:

splits de eieren en klop de suiker samen met het glaasje vin Santo door de dooiers en voeg dan de mascarpone toe en roer deze voorzichtig door het mengsel zodat er een mooie crème ontstaat.

Zet het geheel even in de koelkast.

klop nu de eiwitten met een snufje zout luchtig en vouw het door het mascarpone mengsel.

Pureer 2/3 van de aardbeien, en passer het mengsel door een zeef, voeg de suiker toe. Als het mengsel erg dik blijft kunt u er een beetje (bron)water door mengen. schep een laagje van het aardbeienmengsel in de schaal en leg de Savoiardi er bovenop. Leg de Savoiardi voor de tweede laag in het overgebleven mengsel

Snijd nu de overgebleven aardbeien in plakjes (bewaar een paar mooie voor de garnering van de bovenkant.

Schep een laagje mascarpone mengsel over de Savoiardi en leg hier de plakjes aardbei bovenop en daarop dan weer een laag Savoiardi en bestrijk deze weer met een laagje van het mascarpone mengsel en garneer het geheel met het bosfruit en de hele aardbeien.

tiramisu ai frutti di bosco

Zet de tiramisu nu voor minimaal een uur in de koelkast.

Versier de tiramisu voor het serveren met wat vers muntblad.