Italiaanse delicatessen | Trentanove Italiaanse delicatessen | Trentanove Italiaanse delicatessen | Trentanove

Crème met langevingers

Dit dessert hebben we onze gasten van TREK “Aanschuiftafel” aan het einde van de Toscaanse Wintermaaltijd geserveerd.  Het dessert werd “con amore” door Silvia Francesconi  uit Guamo (Toscane) bereidt. Zij was bij haar dochter in Nederland en heeft voor ons traditionele winter gerechten bij haar uit de streek klaar gemaakt.

 

Ingrediënten: (4 personen)

6 eieren (dooiers)

Marsala dolce 1 glas

Langevingers (Italiaanse Savoiardi)

Per eidooier 1 wijnglas (30 cl) volle biologische melk

6 el fijne suiker

1 el tarwemeel

Zest (geraspte schil) van een citroen

 

Decoratie:

Geschaafde pure chocolade krullen

 

Bereidingswijze:

Leg in de inhoud van 1 pak Savoiardi op de bodem van een ovenschaal. Besprenkel de Savoiardi met  de marsala dolce

 

Klop in een pan de dooiers voorzichtig los, voeg al kloppende de 6 kleine (30 cl) wijnglazen melk, 6 el fijne suiker, en 1 el tarwemeel en de citroen zest toe.  Verwarm het geheel voorzichtig op een klein pitje of au bair marie. Zodra het mengsel warm en lobbig wordt, kan je een spatel gebruiken om de massa in beweging te houden.

Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt, het moet net zo vloeibaar als pannenkoekenbeslag blijven. Schenk de warme crème over de Savoiardi.

 

crema con Savoiardi

crema con Savoiardi

Decoreer het geheel met geschaafde pure chocolade

Serveer het geheel gelijk zodat de crema nog lauwwarm is.

 

Serveer er een glaasje marsala of spumante dolce bij